Skip to main content

Geloof je dat nog competentere medewerkers jouw organisatie nog sterker en future-proof maken? Kan je daarbij wel wat hulp gebruiken? Dan is Competentiebooster er voor jou! Met Competentiebooster ondersteunen we organisaties bij het bouwen aan een sterker leer- en competentiebeleid.

  • Samen met een procesbegeleider doorloop je een traject op maat van jouw organisatie
  • Aan het einde van het traject stel je een actieplan op waarmee je verder aan de slag gaat 
  • En dat allemaal gratis!

Benieuwd naar ons concreet aanbod? Schrijf je dan in voor het Competentiebooster-event in Gent! Daar ontdek je de trajecten en ervaringen van andere organisaties aan praktijktafels. Of je gaat aan de slag in de workshop ‘Leren dat loont’ om meer rendement uit je leerinitiatieven te halen.

*enkel organisaties met maximaal 250 medewerkers uit de social profit en lokale besturen (diensten kinderopvang, thuiszorg en ouderenzorg) kunnen deelnemen aan Competentiebooster.

 

 

9u00                         Onthaal: welkomstkoffie                                           
9u30     Keynote door Roeland Broeckaert
10u15    Wat is Competentiebooster?
10u30 Korte pauze
10u45 Ontdek Competentiebooster
  • Schuif aan bij 2 praktijktafels naar keuze
  • Volg de workshop 'Leren dat loont'
12u00 Wrap up
12u15 Optionele lunch

 

 

Keynote - Teams in Drive: De Sleutel tot een Lerende Organisatiecultuur! 

Als HR- of VTO-verantwoordelijke sta jij voor unieke uitdagingen in het vormgeven van een leercultuur binnen jouw organisatie. Ontdek in deze keynote praktische tips om:
1. effectief teamwerk te ondersteunen,
2. het verband tussen drive en leiderschap te begrijpen,
3. je collega's te verrassen met praktische handvaten, waarmee ze hun eigen leerproces in handen kunnen nemen!


Roelands praktische ABC-methode verbindt de drie essentiële behoeften van medewerkers - Autonomie, verBinding en Competentie - met de teamresultaten. Het effect van deze wetenschappelijk bewezen aanpak? Gedreven teams die beter bestand zijn tegen overspanning en burn-out. 

 

Deze keynote is voor iedereen die zich bezighoudt met de ontwikkeling van teams. Geen ingewikkelde modellen, maar concrete richtlijnen die streven naar resultaten zonder de menselijke factor uit het oog te verliezen. Bovenop enkele nieuwe inzichten keer je naar huis met:

  • een teamreflectiemodel,
  • een taal die rust en inzicht brengt in jouw dagelijkse praktijk als HR-of VTO-verantwoordelijke.

Ontmoet Roeland Broeckaert, een ervaren organisatiecoach in de social profit sector. Auteur van Dienend Leidinggeven: Hard voor Resultaten, Zacht voor Mensen en Respond!: Een Duurzame Verandergids voor Organisaties. Als oprichter van Roedel Consult, een collectie(f) van gepassioneerde transformatiegidsen, helpt hij mensen, teams en organisaties door in te zetten op zelforganiserende teams, een cultuur van heelheid, en cocreatie van beleid. 

 

 

Vervolgens kies je tussen 2 parallelsessies:

  • schuif aan bij twee praktijktafels naar keuze waar organisties getuigen over hun ervaringen uit een lopend of afgerond Competentieboostertraject, of
  • volg je de workshop ‘Leren dat Loont’ door Sofie Willox. Je komt er te weten hoe je meer rendement uit leerinitiatieven haalt

 

A. Praktijktafels: laat je inspireren door andere organisaties

 

  1. Licht en Liefde – Competentieprofielen en POP

Licht en Liefde  helpt slechtziende en blinde mensen om een kwaliteitsvol leven uit te bouwen. Zij zochten naar een manier om competentieprofielen levendig te houden en als coachend instrument in te zetten door de leidinggevenden. Samen met de procesbegeleider en teamleiders stelden ze competentieprofielen op en ontwikkelden ze een Persoonlijk Ontwikkelingsplan op maat. Resultaat? De teamleiders kunnen verder aan de slag met hun medewerkers! Aan het einde van het traject wordt gekeken naar verduurzaming en integratie van deze elementen in de HR-werking.

 

  1. Kinderopvang De Kinderkopjes – Communicatie en feedback

Kinderopvang De Kinderkopjes wilde tot betere communicatie komen op de werkvloer. Individuele gesprekken tussen de procesbegeleider en medewerkers vormden de basis om verder te werken aan teamdynamiek, talenten en valkuilen. Dankzij een vorming over assertiviteit en constructieve feedback beschikken de medewerkers nu over handvaten om beter te communiceren. De verantwoordelijken werden tot slot ook versterkt in het meten en opvolgen van competenties.  

 

  1. Heuvelheem – Gesprekkencyclus

Heuvelheem – actief in het ondersteunen van personen met een (vermoeden van) beperking – had al heel wat kennis en expertise in HR, maar miste samenhang in de huidige gesprekkencyclus. Samen met de procesbegeleider creëerden ze structuur en samenhang in de volledige cyclus van sollicitatie tot einde tewerkstelling. Na feedback van de coachend leidinggevenden komen ze tot een cyclus met duidelijke structuur die gekend en gedragen is bij iedereen, waardoor de opvolging en uitvoering ook meer consistent verloopt. Nu is het aan Heuvelheem om alles uit te testen, waarna ze het nieuwe systeem samen zullen evalueren.    

 

 

 

  1. AFS Interculturele Programma’s – Future-proof leerbeleid

AFS zet zich in voor een meer rechtvaardige en vreedzame wereld via intercultureel leren en uitwisselen. Zij werken op internationaal en regionaal niveau aan competentiebeleid, maar waren nog op zoek naar een manier om aan kennismanagement en kennisdeling te doen. Tijdens een reflectie-oefening die vertrok vanuit de visie en missie, werd gekeken naar toekomstige uitdagingen en de implicaties daarvan op competenties van medewerkers. Andere sessies zoomden in op kennisdeling en leer-mogelijkheden in de organisatie. Er werd ook stilgestaan bij samenwerking, sterrollen en teamontwikkeling. Omwille van hun cruciale positie, zullen de leidinggevenden coaching krijgen om leerprocessen te ondersteunen. Zo zet AFS verdere stappen als dynamische en lerende organisatie!

 

B. Workshop: Leren dat loont

 

Heb jij het gevoel dat sommige opleidingen het ene oor in gaan en het andere er weer uit? Ben jij op zoek naar hoe je de return on investment van opleidingen kan vergroten? In deze workshop ga je aan de hand van concrete richtvragen kritisch reflecteren over leerinitiatieven. Je leert over een strategische en tegelijk pragmatische aanpak waarbij je doelen linkt met leerinterventies. Zo maak jij elke leerinspanning net dat tikkeltje effectiever.
Sofie is een echte learnatic. Ze ondersteunt organisaties die hun leerinterventies beter willen laten renderen door kaf van het koren te scheiden. Zowel op het vlak van leertrends als bij het onderbouwen van leertrajecten volgens wetenschappelijke inzichten. Met 20 jaar ervaring op de teller werkt ze als facilitator, trainer, leerarchitect en adviseur. Neem zeker een kijkje op haar website SoWeGrow. 

 

 


 

Dit event heeft slechts plaats voor 70 personen. Indien het evenement volzet is kan je je aanmelden op de wachtlijst. 

Een organisatie van: 

                                                         

In samenwerking met deze partners:

                    

 

Met de steun van:

                    

 

 

Details

Begin: 12 maart 2024
09:00
Einde: 12 maart 2024
13:00
VIVO vzw

RodeBol Events, Sint-Denijslaan, Gent, België

Sint-Denijslaan 485
9000 Gent Vlaams Gewest
België

Gedetecteerde tijdzone